מה ההבדל בין קרם פנים לסרום?
הסרום אמנם איננו תכשיר טיפוח חדש, אבל בניגוד לקרם הלחות שכולן מבינות מה תכליתו, קיימת אי בהירות ולרבות מאיתנו יש שאלות ותהיות לגביו. למשל, מה בעצם ההבדלים בין סרום לבין קרם פנים? האם יכול למלא את מקום הקרם? מתי משתמשים ומה בכלל התרומה שלו לעור הפנים, על כל השאלות האלה נענה בכתבה זו. קדימה, מתחילות.
מה זה סרום לפנים? ולמי מומלץ
סרום למעשה הוא תוסף לחות, מעין מולטי-ויטמין ייחודי לעור. בדרך כלל הוא מגיע כנוזל או ג’ל מכיל תמצית של חומרים פעילים, בריכוז גבוה במיוחד, לפעמים עד 90 אחוזים! התמצית מורכבת ממינרלים, חומצות כמו חומצה לקטית וחומצה היאלורונית שמגבירה את הלחות בעור הפנים ומשפרת את קשירת הלחות בעור, תמציות צמחים עשירות ברב סוכרים ששומרת על גמישות ורכות העור ועוד.
המוצר נכנס לעולם הביוטי לפני כעשרים שנה ומאז פותחו בעולם הקוסמטיקה סוגים שונים, כאשר כל אחד מתאים לסוג עור שונה ולצרכי עור שונים לדוגמה: סרום מתקדם לעור בוגר שמטפל בצרכי אנטי אייג’ינג , לעור רגיש, צעיר וזוהר, לעור יבש ועוד.
מה עושה סרום לפנים?
ריכוז מרכיבי הלחות שלו יהיה תמיד גבוה ביותר ועל כן יש לו שתי תועלות מרכזיות: הראשונה, למצות את המטרה שלו: לטפל בעור ובצרכיו בהזנה, לחות וגמישות העור. השנייה, הוא יכול לשמש כמעין תוסף מאיץ של החומרים בקרם הלחות, כלומר, להגביר את הפעילות של הקרם עד למיצוי מקסימלי שלו.
קודם כל תמיד חשוב לבחור במוצר טיפוח המותאם ספציפית לסוג העור שיש לך. כלומר, אם יש לך עור רגיש – תבחרי בסרום לעור רגיש, בעל נטייה לאדמומיות ורגישויות אחרות. אם יש לך עור יבש – תבחרי במוצר עתיר במרכיבי לחות איכותיים. אם יש לך עור בוגר – תבחרי בתוסף לחות בריכוז גבוה ויכולת ספיגה מעולה שממצק את העור ויוצר אפקט הרמה והידוק. אפשר גם לבחור תוסף ייעודי לשעות היום והלילה, אבל זו לא חובה. שנית, מאחר וסרום יכול לתת מענה לצרכי עור שונים, אם יש לך כמה מטרות בטיפוח העור – לדוגמה, את רוצה גם לאזן את הסבום (הנוזל השומני שמופרש מבלוטות החלב בעומק העור) ולמנוע יובש בעור וגם הגעת לגיל שאת דואגת לאנטי אייג’ינג, ניתן לשלב בין שני מוצרים: קרם וסרום ייעודיים. מצד אחד, תבחרי בקרם לחות שמאזן את השומן בעור ונותן מראה מאט (פנים ללא ברק) ומצד שני, תבחרי בתוסף לחות שמטפל בנושא האנטי אייג’ינג, מעכב את התקמטות העור, מטשטש סימני גיל ומעניק מראה לפנים מראה חיוני וטבעי.
מתי מורחים סרום לפנים?
מדי בוקר ומדי ערב, כהכנה לקרם הלחות. אחרי ניקוי הפנים בתכשירים המותאמים לסוג עורך וייבוש קליל של העור, שמים כמה טיפות של סרום תוך התמקדות במצח, בלחיים, צדי הפה והסנטר. כעת, מעסים בטפיחות עדינות את החומר אל תוך העור ממרכז הפנים כלפי קווי המתאר של הפנים. ממשיכים לעסות עד ספיגה מלאה. לאחר מכן, מורחים את קרם הלחות.
כל מי שחשוב לה לשמור על העור בריא וחיוני. כמובן שיש לבחור את הסרום בהתאם לסוג העור וצרכיו המשתנים. סרום שמתאים לבת 30 עם עור רגיש לא יתאים לבת 50 עם עור בוגר ויבש.
האם אפשר להחליף את קרם הלחות בסרום?
כל מומחה ומומחית שתשאלי יענו על התשובה הזאת באופן חד משמעי: לא. מאחר והסרום הוא תוסף, בוסטר, מוליך וכל מה שהסברנו לעיל, משמעות הדבר היא שהשילוב בין הקרם (שחודר לשכבות העור העליונות) לסרום (שחודר לשכבות העמוקות ביותר) הופך את הנוסחה המשותפת ליעילה ביותר. אבל התוסף לבדו לא ישיג את התוצאה הרצויה, בדיוק כפי שקרם לבדו לא ישיג את התועלת המקסימלית שאנחנו רוצות להשיג.
את מוזמנת לנסות בעצמך. הניחי כמה טיפות של סרום על עור הפנים ועסי אותן ברכות. כעת הביטי במראה ותראי שהפנים שלך מתוחות קלות, נראות זוהרות ובריאות. כעבור זמן קצר, האפקט הזה יחלוף. כדי לשמר את המראה הזוהר, החיוני, הטבעי והיפה יש למרוח מעליו את קרם הלחות. התוצאה היא שיכולת הספיגה ואגירת הלחות איכותית יותר וכך העור נשמר טוב יותר ללא פגמים וקמטים משמעותיים.
לסיכום, אם את רוצה להשיג תוצאות ממש טובות בטיפוח עור הפנים שלך – סרום הוא שלב הכרחי בשגרת הטיפוח שלך. כמה טיפות שלו מדי בוקר וערב לפני מריחת קרם הלחות, יעשו הבדל גדול, כזה שתשאלי את עצמך: איך יכולתי לוותר על זה קודם? נסי ותהני!