עור רגיש ואדמומי

כל מה שרצית לדעת על הדאודורנט

כל מה שרצית לדעת על הדאודורנט
הזיעה היא דרכו הטבעית של הגוף להתקרר כאשר החום והלחות עולים. בלוטות הזיעה הפרושות בכל הגוף מפרישות זיעה המתנדפת לאוויר ומקררת את הגוף. הזיעה הנה תהליך טבעי וחיוני לגוף אך יחד עם זאת היא מלווה בריחות לא נעימים.

למעשה, לזיעה עצמה אין ריח לא נעים. במקומות חמים ולחים, בהם אין גישה רבה לחמצן (כמו בית השחי והמפשעות), חיידקים ופטריות מתרבים במהירות ולתוצרי הפירוק של הזיעה וההפרשות של החיידקים והפטריות יש ריח לא נעים, שהוא ריח הזיעה.

מהו דאודורנט?


חומר שהורס או מנטרל ריחות לא נעימים של הגוף על-ידי קטילת חיידקים שמצויים על העור ומפרקים זיעה.

אילו סוגי דאודרנטים קיימים?


ניתן לחלק את הדאודורנטים ל-2 סוגים:
א. דאודורנטים – כלומר מנטרלי ריחות. כל חומר שהוא משמיד חיידקים ופטריות יכול למעשה להיות דאודורנט (החל מסודה לשתייה, חומרים אנטיביוטים ודטרגנטים למינהם, וכלה בשמנים וצמחים כמו עץ התה). לכן, ישנם דאודורנטים שאין בהם רכיבים לנטרול ריחות אלא רכיבים להשמדת החיידקים והפטריות.
ב. אנטיפרספירנט – גם מנטרלים ריחות וגם מונעים הזעה. תכשירים אשר מקטינים את ההזעה ע”י כיווץ בלוטות הזיעה. הרעיון באנטיפרספירנט הוא שהפסקת הזיעה גורמת לכך שאין סביבה להתפתחות חיידקים ובכך לא נוצר ריח הזיעה.

מה החומרים הנפוצים המצויים בדיאודורנטים?


1. Aluminum Chloride – זהו החומר המוכר ביותר לויסות הזעה. מאחר וזו מולקולה יחסית קטנה שנספגת דרך העור, יש היום נטייה להשתמש פחות באלומיניום כלוריד ולמצוא לו תחליפים יעילים שנספגים פחות.
2. Aluminum Sulphate – אבן הקריסטל הטבעית.
3. Aluminum Zirconium – בגלל היותו פולרי, כמעט ואינו נספג לעור ולכן מאפשר להשתמש בכמות יחסית קטנה לעומת אלומיניום כלוריד.
4. תרכובות של Formaldehyde – תרכובות שיעילותן אפקטיבית ל- 3 ימים עד שבוע. החיסרון של הדאודורנטים מסוג זה הוא שהם יכולים לגרות את העור.
5. נטולי אלומיניום – היום ישנה אופנה של תכשירים שאינם מכילים אלומיניום (גם דאודורנטים וגם אנטיפרספירנט) אך בשלב הזה יעילותם אינה טובה ליותר מ- 5-6 שעות.

בעלי עור רגיש ודאודורנט – כיצד נמנעים מגירויים? איך בוחרים נכון?


אנשים רבים רגישים לדאודורנט ולכן עליהם לחפש בשוק את אותם הדאודורנטים שנבדקו ונמצאו מתאימים לשימוש לעור רגיש. מקור הרגישות נמצא בדאודורנטים ב-2 מקומות:
א. סוג חומר האנטיפרספירנט שמשתמשים בו.
ב. הבושם שמוסיפים לדאודורנט.
מאחר ומדובר באזורים רגישים כדאי להשתמש בדאודורנטים שנבדקו לעור רגיש. רבים מתבלבלים בין דאודורנטים היפואלרגנים לדאודורנטים שנבדקו לעור רגיש. שניהם אכן בודקים התפתחות גירויים על העור לאחר שימוש בתכשיר אך בדיקת הרגישות הינה חזקה יותר והיא נבדקת על אנשים שמראש נבדקו והוגדרו כאנשים בעלי עור רגיש (בדיקת היפואלרגניות נבדקת על כל אחד).

מתי כדאי להשתמש בדאודורנט?
רצוי להשתמש בדאודורנט לאחר מקלחת. אין הדבר אומר שלא ניתן להשתמש בדאודורנט באמצע היום ללא מקלחת, אך האפקטיביות תהיה שונה. במידה ומשתמשים בדאודורנט באמצע במהלך היום, יש לנקות את בית השחי עם מגבון לח טרם השימוש. לא מומלץ להשתמש בדאודורנט לפני השינה וזאת בכדי לאפשר לתאים לנשום באופן טבעי.

מוצרים בכתבה זו

25% הנחה
קלאסיק דאודורנט לעור רגיש בניחוח POWDER
₪ 41.17 Price reduced from ₪ 54.90 to
70 מ"ל | ₪ 58.81 ל- 100 מ"ל
בתוקף עד 30/04/24
25% הנחה
קלאסיק דאודורנט לעור רגיש בניחוח FRESH
₪ 41.17 Price reduced from ₪ 54.90 to
70 מ"ל | ₪ 58.81 ל- 100 מ"ל
בתוקף עד 30/04/24
25% הנחה
קלאסיק דאודורנט לגבר לעור רגיש
₪ 41.17 Price reduced from ₪ 54.90 to
70 מ"ל | ₪ 58.81 ל- 100 מ"ל
בתוקף עד 30/04/24
תגיות :
עור רגיש ואדמומי

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך