עד 30% הנחה 3 מוצרים בגודל מיוחד לנסיעות מתנה מ-249 ₪ חומצה היאלורונית מתנה בהזמננ מ-329 ש"ח
שכבת האוזון, הנמצאת בשכבת הסטרטוספירה של האטמוספירה (בגובה של כ-10–50 ק"מ מעל פני הקרקע), משמשת מעין "קרם הגנה טבעי" של כדור הארץ. היא סופגת חלק גדול מהקרינה האולטרה סגולה (UV) שמגיעה מהשמש, ובכך מגנה עלינו מפני נזקים לעור, לעיניים ול-DNA.
עם השנים, שכבת האוזון הלכה והידלדלה, בעיקר כתוצאה משימוש נרחב בחומרים תעשייתיים שהשתחררו לאוויר, עלו לגובה רב, ושם גרמו לפירוק מולקולות האוזון. התוצאה: יותר קרינה מזיקה מגיעה אל פני הקרקע.
אפילו הפחתה של 1% בעובי שכבת האוזון עלולה להוביל לעלייה משמעותית בקרינת ה-UV המגיעה אלינו. לכך מצטרפים גם שינויים אקלימיים כמו ההתחממות הגלובלית, שמגבירים את הצורך בהגנה יומיומית ואחראית מהשמש.
כאשר ההגנה הטבעית מפני השמש הולכת ופוחתת, חשוב לאפשר הגנה מלאכותית כדוגמת לבוש נכון, שהייה בשמש בזמנים המוגדרים כפחות מסוכנים, ושימוש בתכשירי הגנה איכותיים וייעודיים לעור הפנים והגוף.
בהמשך הכתבה תמצאו הסבר על סוגי תכשירי ההגנה הקיימים, איך להשתמש בהם נכון, ואיך לבחור את מה שמתאים בדיוק לעור שלכם.
פיזיקליים או כימיים? סוגים של תכשירי הגנה לפנים
מגוון הקרמים והתרסיסים הקיימים להגנה מפני השמש נחלקים לשני סוגים עיקריים: תכשירי הגנה פיזיקליים ותכשירי הגנה כימיים.
תכשירי הגנה פיזיקליים (מינרליים)
תכשירים אלו יוצרים שכבת מגן על פני העור, שפועלת כמו מראה ומחזירה את קרני ה-UV החוצה. הם אינם חודרים לעור ולכן נחשבים לבטוחים במיוחד: מתאימים לעור רגיש, לתינוקות ולילדים. יתרון נוסף הוא היותם ידידותיים יותר לסביבה. עם זאת, תכשירים פיזיקליים נשטפים בקלות במים או בזיעה, ולכן פחות מתאימים לפעילות גופנית או לשהייה ממושכת בים ובבריכה. כדי לשמור על רמת הגנה יעילה, חשוב לחדש את המריחה מדי כשעתיים.
תכשירי הגנה כימיים
בחירת קרם הגנה לפנים – שילוב של כמה יתרונות להגנה מיטבית
העור בפנים הוא מהאזורים הרגישים ביותר בגוף, והוא בין הראשונים להיפגע מנזקי השמש וקרינת ה-UV. מעבר לפגיעה הבריאותית האפשרית, חשיפה יומיומית לשמש עלולה להוביל להזדקנות מוקדמת של העור, הופעת קמטים וכתמי פיגמנטציה.
לכן, כשבוחרים קרם הגנה לפנים חשוב להכיר את הסוגים השונים ולהתאים את התכשיר לצרכים האישיים ולסוג העור. כיום קיימים תכשירים רבים המשלבים תכונות מגוונות, שיכולות להופיע יחד או בנפרד באותו מוצר. הנה כמה דוגמאות נפוצות:
• קרם הגנה לעור שמן
בעל מרקם קליל ונספג במהירות. נטול שומן, מונע תחושת שמנוניות ומסייע באיזון העור.
• קרם הגנה לעור יבש
תכשיר עשיר בלחות, עדין וללא בישום, שמעניק הגנה והזנה לעור יבש ורגיש.
• קרם לחות עם הגנה SPF
מספק הגנה מקרני UVA ו-UVB, תוך הרגעת העור ושמירה על רמת הלחות.
• קרם הגנה עם רכיבי אנטי אייג’ינג
משלב הגנה מהשמש עם יתרונות של קרם לחות וטיפוח. מתאים למי שמחפש מענה יעיל לקמטים, כתמים וסימני גיל – בשלב אחד.
איך מורחים קרם הגנה נכון?
כדי להבטיח הגנה מיטבית מהשמש, חשוב להקפיד לא רק על איזה תכשיר בוחרים, אלא גם על איך מורחים אותו.
לפני השימוש, יש לנער היטב את הבקבוק. לאחר מכן, יש למרוח כמות נדיבה של התכשיר (קרם או תחליב) על כל האזורים החשופים לשמש ובעיקר על הפנים והצוואר. חשוב לא לפספס נקודות כמו האוזניים, העורף וסביב העיניים – אזורים שנוטים להישכח, אך חשופים במיוחד.
מרחו את התכשיר כ-15–20 דקות לפני היציאה מהבית, וחדשו את המריחה כל שעתיים, או לאחר כניסה למים, הזעה מרובה או ניגוב העור במגבת.
הגנה לפנים – גם לתינוקות, גם למבוגרים
בסבוקלם תמצאו מגוון תכשירי הגנה לפנים, המתאימים לכל סוגי העור ולכל גיל – כולל תכשירים המבוססים על מסננים מינרליים עדינים, המותאמים לעור הרגיש ביותר, ואפילו לתינוקות מגיל 3 חודשים. הסדרה פותחה מתוך מטרה לשלב הגנה גבוהה, מרקמים נוחים ורכיבים מרגיעים לשימוש יומיומי פשוט ובטוח.
• סדרת סבוקלם סאן פרוטקט
הדור הבא של הגנה מהשמש – שילוב מנצח של הגנה גבוהה ומתקדמת, נוחות מירבית ופורמולות מותאמות במיוחד לעור רגיש. המוצרים במרקם קליל שנספג במהירות ללא תחושת שמנויות או מעטה לבן.
• סבוקלם דיילי רוטין עם הגנה
מגוון קרמי לחות המשלבים בין לחות, הגנה ותחושת רוגע לעור, לצד קרמי BB המעניקים בנוסף גם כיסוי וגוון אחיד.
• סבוקלם פרו אייג'ינג עם הגנה
מגוון קרמים להפחתת מראה הקמטים והקמטוטים ושיפור מיידי במרקם העור. בנוסף להגנה אופטימאלית מפני קרני השמש המזיקות UVA+UVB, תוך שמירה על מראה עור בריא וחלק לאורך זמן.
רגע לפני שאתם יוצאים מהבית לים, לאימון, לגינה או לשכנה: 8 טיפים שיעזרו לכם בעונה החמה ובכלל
1. הכירו את סוג העור שלכם. בחרו קרם הגנה שמתאים לסוג העור. שימו לב- עור בהיר נוטה להישרף מהר יותר ומצריך הגנה מוגברת.
2. מרחו את הקרם מבעוד מועד. יש למרוח קרם הגנה לפחות 20 דקות לפני היציאה מהבית, כדי לאפשר לחומרים הפעילים לפעול כראוי על העור.
3. הקפידו על כיסוי אחיד. יש למרוח את הקרם באופן אחיד ובנדיבות.
4. הקפידו למרוח גם באיזורים רגישים. שימו לב במיוחד לאזורים החשופים לשמש: הפנים, סביב העיניים, האוזניים, העורף, הצוואר ואפילו השפתיים.
5. חדשו את קרם ההגנה במהלך היום. גם התכשיר הכי טוב לא יספק הגנה לאורך כל היום אם לא מחדשים אותו. יש למרוח מחדש כל שעתיים ובמיוחד לאחר שהייה במים, הזעה או ניגוב. מחקר שפורסם על ידי ה-AAD (איגוד רופאי העור האמריקאי) מצא כי רק שליש מהאנשים מחדשים את המריחה בהתאם להנחיות – וזה פשוט לא מספיק.
6. הגבילו את זמן השהייה בשמש. במיוחד בין השעות 10:00-14:00 כאשר הקרינה חזקה במיוחד.
7. השלימו את ההגנה. כובע רחב שוליים, משקפי שמש ובגדים שמכסים את העור: חולצות ארוכות, מכנסיים קלים ואווריריים.
8. הגנה גם כשלא רואים את השמש. קרינת UV חודרת גם דרך עננים, חלונות ומסכים ולכן חשוב להשתמש בקרם הגנה גם ביום סגרירי או כשנמצאים בבית. רוב החלונות לא חוסמים את אור השמש והקרינה, וגם אם כן, גם מסכים או נורות מסוימות פולטים קרינה שלאורך זמן עלולה לגרם לנזק.